Pse duhet të vizitoni Dibrën

Shtëpia e një prej parqeve më të bukur kombëtar në Shqipëri, Parkut Kombëtar Lura, rajoni i Dibrës është i pasur me bukuri natyrore, peizazhe malore, liqene akullnajash, lumenjsh të panumërt dhe pyje të dendura. Bukuria madhështore e Lurës është vlerësuar nga pëlqimet e Edith Durham ndërsa poeti i madh shqiptar Gjergj Fishta ka thënë “Ai që nuk e ka parë Lurën, nuk e ka parë Shqipërinë”.

Akoma, për tu zbuluar, natyra e pandryshuar e rajonit fsheh burime termale natyrore, të rrethuar me pisha, së bashku me lartësitë e larta të terrenit të tij malor. Këto ujëra të pasura me minerale janë disa nga mrekullitë më të mahnitshme natyrore në vend, të bukura për tu parë, dhe ofruesit e përfitimeve serioze shëndetësore. Shqipëria i detyrohet shumicës së kënaqësive të saj të famshme të kuzhinës kuzhinës tradicionale të pashlyeshme të Dibrës, më së shumti duke përfshirë jufka gjalpë, versionin e vetë të Tagliatelle të Shqipërisë, dhe Sheqerpare, një ëmbëlsirë të pasur dhe marramendëse.

Burimi: www.intoalbania.com