Blogu

Lugina e lumit Drin çdo vit e më shumë frekuentohet edhe eksplorohet në të gjithë gjatësinë e tij. Kjo zonë preferohet nga shumë vizitorë vendas dhe të huaj. Janë të shumtë ata që e zgjedhin këtë lumë për rafting. Turistët shprehen të mrekulluar nga natyra....

Aventura emocionuese e rafting me Black Drin Adventure, ishte një aktivitet i shijuar në maksimum nga EuroElektra Sh.p.k. Natyra dhe adrenalina e rafting i ndihmoi shumë që ato të lidhen më fort si ekip. [gallery columns="2" size="medium" link="file" ids="3400,3401,3402,3403"] ...

Shtëpia e një prej parqeve më të bukur kombëtar në Shqipëri, Parkut Kombëtar Lura, rajoni i Dibrës është i pasur me bukuri natyrore, peizazhe malore, liqene akullnajash, lumenjsh të panumërt dhe pyje të dendura. Bukuria madhështore e Lurës është vlerësuar nga pëlqimet e Edith Durham...

Liqenet e Kacnijës ndodhen në majë të një kreshtë, të ngjeshur në pllajën e malit Balgjaj, gjysma e të cilave është në territorin e Dibrës dhe shpatin perëndimor në Mat.Kacnia është një zonë e përfshirë në zonën e Katër Grykave që i përket pjesës lindore...

Skënderbeu, me emrin e Gjergj Kastrioti, ose Castriota, shqiptari Gjergj Kastrioti, (lindi 1405, Dibër — vdiq 17 janar 1468, Lezhë, Shqipëri), hero kombëtar i shqiptarëve. Një djalë i Gjonit (Gjon) Kastrioti, princ i Emathia, George u dha herët si peng i sulltanit turk. I kthyer në...