Archive

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="85" padding_bottom="37" z_index=""][vc_column][vc_column_text] Mali Deshat [/vc_column_text][vc_empty_space height="25px"][vc_column_text] Mali karakterizohet me majat e saj të pjerrëta: Mal dhe Golem Kërçinë dhe Velivar. Pika më e lartë në mal, Velivar, ndodhet në 2,375 m (7,792 ft) mbi nivelin e detit. Majat e...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="85" padding_bottom="37" z_index=""][vc_column][vc_column_text] Ura e Vashës [/vc_column_text][vc_empty_space height="25px"][vc_column_text] "Ura e Vashës "ndodhet midis fshatrave Klos dhe Guri i Bardhë. Ajo lidh dy brigjet e lumit Mat dhe ka qenë mjeti i vetëm i komunikimit në rrjedhën e sipërme të lumit...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="85" padding_bottom="37" z_index=""][vc_column][vc_column_text] Mali Korabit [/vc_column_text][vc_empty_space height="19px"][vc_column_text] Mali Korab është maja më e lartë e shqipërisë dhe mali i katërt më i lartë në Gadishullin Ballkanik, me lartësi 2,764 metra (9,068 ft).   Korabi është maja më e lartë e Shqipërisë dhe...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="85" padding_bottom="37" z_index=""][vc_column][vc_column_text] Llixhat [/vc_column_text][vc_empty_space height="25px"][vc_column_text] Llixhat ndodhet në lindje të Peshkopisë, afërsisht 1 km nga qendra e qytetit. Që nga vitet 1600, vetitë kuruese të burimeve të nxehta kanë sjellë njerëz në Peshkopi nga i gjithë Ballkani. Ujërat minerale...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="85" padding_bottom="37" z_index=""][vc_column][vc_column_text] Kanioni i Setës [/vc_column_text][vc_empty_space height="19px"][vc_column_text] E vendosur në pjesën e mesme të Setë, një degë e lumit Drini i Zi, në 700 metra mbi nivelin e detit. Kanioni është i përbërë nga gur gëlqeror dhe u formua...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="85" padding_bottom="37" z_index=""][vc_column][vc_column_text] Lumi Drini i zi [/vc_column_text][vc_empty_space height="25px"][vc_column_text] Me 335 kilometra (208 milje) u gjatë, Drini është lumi më i gjatë i Shqipërisë, nga të cilët 285 kilometra (177 milje) kalojnë në të gjithë Shqipërinë dhe pjesa tjetër përmes...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="85" padding_bottom="37" z_index=""][vc_column][vc_column_text] Parku i Lurës [/vc_column_text][vc_empty_space height="19px"][vc_column_text] Parku Kombëtar i Lurë-Dejës Mt (shqip: Parku Kombëtar Lurë-Mali i Dejës) është një park kombëtar në verilindje të Shqipërisë, që shtrihet në një zonë të zgjeruar prej 202.42 km2 (78.15 sq mi)...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="85" padding_bottom="37" z_index=""][vc_column][vc_column_text] Shqipëria [/vc_column_text][vc_empty_space height="19px"][vc_column_text] • Flamuri: Shqiponjë e zezë me dy krerë në sfond të kuq • Prefiksi telefonik ndërkombëtar: +355 • Qeveria: Demokracia Parlamentare • Popullsia: 2,886,026 banorë • Sipërfaqja: 28,748 km2 • Kryeqyteti: Tiranë • Gjuha: Shqip-Shqip • Monedha: Lekë Shqiptare   POPULLSIA Popullsia shqiptare është afërsisht 2.88 milionë banorë, me rreth 113 banorë për metër katror. Popullsia...